VIND JE RECEPT



Stamppot van paarse zoete aardappel en gekarameliseerde rode ui

Stamppot van paarse zoete aardappel en gekarameliseerde rode ui

Ooit een paarse zoete aardappel gezien? Ze bestaan! Ik vond ze bij de toko, maar wellicht dat ze af en toe zomaar in de supermarkt opduiken. Deze paarse stamppot is niet alleen een feestje om te zien, maar ook nog eens om op te eten! De bleekselderij en gehakte amandelen zorgen voor een bite, maar ook hazelnoten smaken er heel goed bij.

Lees meer
Vegan chocomousse

Vegan chocomousse

Aquafaba is de ideale veganistische vervanger van eiwit, dat net zo stijf kan worden. Als je nu denkt: aqua-wat? Geen paniek! Aquafaba is het kookvocht van peulvruchten, oftewel het vocht dat in een blikje kikkererwten zit. Weggooien is dus zonde! Onze favoriete kookexpert Eke Mariën van Koken met Kennis deelt met ons dit recept voor vegan chocomousse. Volgens hem de lekkerste plantaardige chocolademousse die hij ooit heeft geproefd!

Lees meer
Vegan bietenstamppot met doperwten

Vegan bietenstamppot met doperwten

Een Hollands stamppotje met een zomers tintje? Dat kan! Deze bietenstamppot is heerlijk licht en dus perfect voor als je geen zin hebt in een zware maaltijd. Hij is niet alleen mega lekker, maar ziet er ook nog eens kleurrijk uit! Dat kunnen we niet van elke stamppot zeggen, toch? Hij is door de toevoeging van soja kookroom ook nog eens veganistisch!

Lees meer
Pittige pinda-pastinaak soep

Pittige pinda-pastinaak soep

Ter ere van de introductie van troepvrije Pip & Nut pindakaas in Nederland, delen we vandaag een heerlijk pindakaasrecept met jullie! Want pindakaas smeer je niet alleen op je brood… Deze pittige soep van pastinaak en pinda is echt YUM! Door de pastinaak en andere smaakmakers van tevoren te roosteren, krijgt de soep een extra boost!

Lees meer
Tomatensoep met zwarte knoflook

Tomatensoep met zwarte knoflook

Basic tomatensoep kan op deze koude dagen al fijn zijn, maar deze soep is nog een stuk smaakvoller! De zwarte knoflook, kokosmelk, koriander en sesamzaadjes zorgen voor een hoop extra smaak. Onze favoriete kookexpert Eke van Koken met Kennis deelt met ons zijn recept! 

Lees meer
Vegan ‘boter’koek met banaan, dadels en pecan

Vegan ‘boter’koek met banaan, dadels en pecan

Ik ben steeds vaker aan het experimenteren met verantwoorde vegan baksels in de keuken. Over deze vegan ‘boter’koek was ik persoonlijk erg tevreden. Heerlijk smeuïg dankzij de banaan, natuurlijk gezoet met dadels en 100% plantaardig dankzij de margarine met walnootolie. De boterkoek-purist zou me ongetwijfeld uitlachen, maar lekker dat hij was!

Lees meer
Chocolade kwarktaart zonder zuivel

Chocolade kwarktaart zonder zuivel

Deze chocolade kwarktaart zonder zuivel komt uit het kookboek Zoet zonder Zuivel, geschreven door Erica Schot. Het bijzondere aan deze guilty pleasure is dat het enkel en alleen uit plantaardige ingrediënten bestaat. Zoet Zonder Zuivel staat vol heerlijke vegetarische zuivel-vrije bakrecepten. Van makkelijk te bereiden koekjes voor de lekkere trek en gezonde muesli repen, tot de meest bijzondere feestelijke taarten. Let’s bake! 

Lees meer
Koolhydraatarme stamppot met gekarameliseerde peer en rozemarijn

Koolhydraatarme stamppot met gekarameliseerde peer en rozemarijn

Deze bijzondere stamppot heeft weinig weg van de oerhollandse stamppot zoals we die kennen, maar dat maakt ‘m niet minder lekker. Misschien vind je deze koolhydraatarme stamppot nog wel lekkerder! De pecannoten in deze stamppot roosteren is echt een aanrader. Dit geeft namelijk een diepere, rijke smaak en een krokante bite aan dit gerecht.

Lees meer
Marley Spoon: Gekruide paella uit de oven

Marley Spoon: Gekruide paella uit de oven

In deze drukke maatschappij komt het voor dat je even geen zin hebt om boodschappen te doen en uren in de keuken te staan na een drukke werkdag. Dan is het ideaal als verse ingrediënten en makkelijke, gezonde gerechten gewoon bij je deur worden afgeleverd. Een maaltijdbox van Marley Spoon kan je dan helpen door een bezoekje aan de supermarkt te besparen en bovendien hoef je niet elke dag te brainstormen wat je gaat koken. Wij mogen van Marlew Spoon het recept delen van deze makkelijke vegan & glutenvrije paella uit de oven. 

Lees meer
10 bereidingen van knolselderij

10 bereidingen van knolselderij

Deze winterse groente past perfect in dit seizoen! De groente is ontzettend veelzijdig. Daarnaast is ‘ie maanden lang houdbaar als je hem op een koele en droge plek bewaart. Ideaal! De knolselderij smaakt aromatisch, mild en een beetje zoetig. Onze favoriete kookexpert Eke van Koken met Kennis heeft een video opgenomen waarin hij 10 bereidingswijzen van knolselderij laat zien! 

Lees meer
The Green Kitchen: Sushi met paddenstoelen en bloemkoolrijst

The Green Kitchen: Sushi met paddenstoelen en bloemkoolrijst

Wat heerlijk dat ik dit recept uit het kookboek van het jaar: The Green Kitchen at Home met jullie mag delen! In het boek ligt de focus op groenten en fruit, en dan met name op seizoensgebonden eten. Volgens hen is het geheim van een gezonde leefstijl een juiste balans tussen het eten van veel soorten groenten, maar vooral ook veel genieten, en sushi is natuurlijk (voor de meesten) een groot genot.

Lees meer
Top 5: recepten met boerenkool

Top 5: recepten met boerenkool

Boerenkool kende ik vooral van de oer-Hollandse boerenkoolstamppot van mijn vader, maar wat er verder mee gedaan kon worden wist ik eigenlijk niet. Gelukkig is boerenkool nu een super hippe groente en kan je er ontzettend veel mee! Wat dacht je van boerenkoolpesto, of in een salade of smoothie? Om je wat inspiratie te geven: hierbij mijn top 5 boerenkool!

Lees meer
Snelle pasta: avocadosaus

Snelle pasta: avocadosaus

Deze pasta is speciaal voor mijn broer, geïnspireerd op de pasta die hij in Rome voor mij kocht. Een heerlijke frisse pasta, met een lichtgroene saus op basis van avocado en citroen, met cherrytomaatjes en pijnboompitjes. Heerlijk lauwwarm te eten, ook voor de lunch!

Lees meer
Overnight oats: Mango met passievrucht

Overnight oats: Mango met passievrucht

Het is tijd voor vullende ontbijtjes! Heb je ooit havermout met mango gecombineerd? Zo ja, dan weet je hoe goed deze combinatie werkt. Zo niet, dan zou ik het zeker gaan proberen! De zoete mango en de ietwat zure passievrucht vullen elkaar perfect aan in dit overnight oats recept. Mocht de mango niet zoet genoeg zijn, dan kun je nog wat agave siroop of een andere zoetstof naar smaak toevoegen.

Lees meer
Zelf groene tomaten fermenteren

Zelf groene tomaten fermenteren

Fermenteren is het inmaken van groenten waardoor je het langer kan bewaren, en het ook nog eens veel gezonder wordt! Soms koop je al gefermenteerde groenten, zoals zuurkool, maar het zelf maken is een hele leuke manier van je groenten langer houdbaar maken! Onze favoriete kookexpert Eke van Koken met Kennis vertelt hoe je groene tomaten kan fermenteren.

Lees meer
Overnight oats: Koffie met banaan

Overnight oats: Koffie met banaan

Het is tijd voor vullende ontbijtjes! Deze breakfast bowl met koffie en banaan is een perfect ontbijtje als je een korte nacht hebt gehad! Dankzij de koffie bevat de overnight oats genoeg energie om je dag mee te starten. Daarbij zorgen de chia zaad, lijnzaad en eventueel wat notenpasta voor eiwitten en gezonde vetten.

Lees meer
Vegetarische Tjap Tjoy met tofu

Vegetarische Tjap Tjoy met tofu

Tjap Tjoy is een Aziatisch gerecht dat bestaat uit gemengde groenten. ‘Tjap’ betekent ook letterlijk gemengd en ‘Tjoy’ groente. De groenten zijn kort gewokt waardoor ze nog knapperig blijven. In het originele gerecht zit er vaak kip doorheen, maar deze vegetarische variant bevat tofu. Dat neemt heel veel smaak op en zit vol eiwitten en is daarom een goede vleesvervanger. Serveer het met rijst en je hebt een complete maaltijd!

Lees meer
Zelf rode currypasta maken

Zelf rode currypasta maken

Curry kan je natuurlijk heel makkelijk maken met currypasta uit de supermarkt, maar hoe lekker is het als je het zelf hebt gemaakt! Met dit recept van Chantal van Feelgoodbyfood kan je zelf bepalen wat je in je curry stopt en wat niet. Stem de smaken af naar jou smaak en zo heb je de lekkerste, verse curry!

Lees meer
Zelf piccalilly maken

Zelf piccalilly maken

Piccalilly is een mengsel van ingelegde groenten. Het bestaat voornamelijk uit augurken, zilveruitjes en bloemkool en heeft een beetje zurige smaak. Het is een ideale smaakmaker bij winterse gerechten als stamppot. Je kan het gewoon in een potje in de supermarkt kopen, maar ook zelf maken! Onze favoriete kookexpert Eke van Koken met Kennis legt uit hoe het moet. 

Lees meer
Leaf: Pulled jackfruit in steamed buns

Leaf: Pulled jackfruit in steamed buns

Gerechten met pulled jackfruit zijn hot. Dit broodje past zeker in dat rijtje. De vulling is gemaakt van jonge jackfruit. Jonge jackfruit koop je in blik bij de toko. De rijpe vrucht is ook vers of in de vriezer te vinden. Het zijn enorm grote, groene vruchten die ontzettend kunnen stinken, maar het vruchtvlees smaakt lekker. Steamed buns liggen in de koeling en vriezer bij de toko. Je kunt ze verwarmen in een stoommand boven water (tegen de kook aan) of in de magnetron.

Lees meer
3 x recepten voor een Dagje Geen Vlees

3 x recepten voor een Dagje Geen Vlees

Mijn persoonlijke hoogtepunt van dit jaar! Samen met MAGGI lanceerde ik een speciale Dagje Geen Vlees productlijn om flexitarisch eten écht de nieuwe standaard te maken in Nederland. De recepten ontwikkelde ik samen met MAGGI chef ben, en we zorgen ervoor dat de recepten MAKKELIJK, SNEL, VOEDZAAM en bovenal LEKKER zijn.

Lees meer
Vegan oliebollen uit de oven

Vegan oliebollen uit de oven

Jullie voelden hem natuurlijk al aankomen! Na de vegan & suikervrije pepernoten en het gezonde(re) gevulde speculaas, vandaag vegan oliebollen uit de oven. Lekker dat ze zijn! En als je het appel-rozijnenbolletjes noemt kan je ze gewoon het hele jaar door eten 😉 

Lees meer
Koken met seitan: 10 verrassende recepten

Koken met seitan: 10 verrassende recepten

Dit jaar ging ik voor Bertyn aan de slag met SEITAN. Wat een tof product is dat! Ik liet de seitan alle hoeken van de keuken zien, met een geweldig resultaat: mijn vegetarische steak tartare haalde zelfs de menukaart van Ter Marsch in Rotterdam! Dus heb je zin in seitan-inspiratie? Of ben je op zoek naar iets nieuws in de keuken? This is the place to be.

Lees meer
TRENDING: 3 x Savoury Oats

TRENDING: 3 x Savoury Oats

Je kunt eindeloos variëren met havermout, maar heb je wel eens hartige havermoutpap geprobeerd? Laat die theelepel kaneel plaatsmaken voor een snufje zout en peper, verse kruiden, geroosterde groenten en wat plantaardige olie. Klinkt misschien gek, maar het is zeker het proberen waard. Ben je niet zo’n fan van een hartig ontbijt? Je kunt deze savoury oatmeal ook heel goed als lunch of diner eten! Afgelopen weken deelden we het recept van deze verschillende varianten! 

Lees meer
TRENDING: Japanese Savoury Oats

TRENDING: Japanese Savoury Oats

Je kunt eindeloos variëren met havermout, maar heb je wel eens hartige havermoutpap geprobeerd? Laat die theelepel kaneel plaatsmaken voor een snufje zout en peper, verse kruiden, geroosterde groenten en wat plantaardige olie. Klinkt misschien gek, maar het is zeker het proberen waard. Ben je niet zo’n fan van een hartig ontbijt? Je kunt deze savoury oatmeal ook heel goed als lunch of diner eten!

Lees meer
Lezersrecept: Romige pikante pompoensoep

Lezersrecept: Romige pikante pompoensoep

We kunnen zelf natuurlijk heerlijk koken, maar we worden ook graag geïnspireerd door onze lezers! Vanaf nu delen we daarom regelmatig een recept van jullie. Dit is het lievelingsrecept van Hilde uit Friesland. Al van jongs af aan vind zij het leuk om te koken. De laatste jaren is zij zich steeds meer gaan verdiepen in gezonde voeding en probeert ze steeds minder dierlijke producten te gebruiken. Door te experimenteren bedacht zij deze romige pompoensoep met rode currykruiden. 

Lees meer
Easy Vegan: Bountytaart

Easy Vegan: Bountytaart

Kennen jullie Living the Green Life? Dit is een compleet plantaardig platform dat laat zien dat een (overwegend) plantaardig eetpatroon uitstekend past binnen een uitdagend, succesvol en bevredigend leven. Vorige maand bracht Sanne van Rooij, oprichtster van Living the Green Life, het boek Easy Vegan uit. Met dit boek laat Sanne zien hoe je met uitsluitend plantaardige producten heerlijke en gezonde gerechten kunt bereiden, zonder uren in de keuken te staan. Wij mogen drie recepten delen uit dit mooie kookboek. We begonnen met de American Pancakes voor een zondags ontbijt en een zoete aardappelstoofpot voor een gure herfstdag. Als afsluiter delen we het recept voor deze bountytaart met kokos en chocolade.

Lees meer
Pepernoten: vegan & suikervrij

Pepernoten: vegan & suikervrij

Jaaaa speciaal voor Sinterklaas, vegan & suikervrije pepernoten! Altijd een leuke uitdaging: een klassiek recept plantaardig en suikervrij maken. Met deze pepernoten is dat super goed gelukt! 100% plantaardig, nog steeds krokant en mooi bros, maar dan met dadels in plaats van geraffineerde suikers. Geniet ervan vanavond!

Lees meer
TRENDING: 2 x Healthy Vegan Freakshakes

TRENDING: 2 x Healthy Vegan Freakshakes

Het internet staat er vol mee: freakshakes. Je vindt de vrolijke milkshakes in alle soorten en maten en met de gekste toppings die je maar kunt bedenken. Donuts, koekjes, chocolade, marshmallows, snoepjes en een flinke dot slagroom: het is allemaal al gedaan. Hartstikke leuk, maar super ongezond natuurlijk. Afgelopen weken deelden we het recept van een roze & groene freakshake. Dankzij de kokos-slagroom zijn de shakes gezond en vegan! 

Lees meer
Easy Vegan: Zoete aardappelstoofpot

Easy Vegan: Zoete aardappelstoofpot

Kennen jullie Living the Green Life? Dit is een compleet plantaardig platform dat laat zien dat een (overwegend) plantaardig eetpatroon uitstekend past binnen een uitdagend, succesvol en bevredigend leven. Vorige maand bracht Sanne van Rooij, oprichtster van Living the Green Life, het boek Easy Vegan uit. Met dit boek laat Sanne zien hoe je met uitsluitend plantaardige producten heerlijke en gezonde gerechten kunt bereiden, zonder uren in de keuken te staan. Wij mogen drie recepten delen uit dit mooie kookboek. We begonnen met de American Pancakes voor een zondags ontbijt! Nu delen we het recept voor deze zoete-aardappel stoofpot voor een gure herfstdag. 

Lees meer
TRENDING: Watermeloen pizza sinaasappel & chocolade

TRENDING: Watermeloen pizza sinaasappel & chocolade

Watermeloen met kokosyoghurt en fruitige toppings gaan supergoed samen. Wat is er nu beter dan een groot, verfrissend en dorstlessend stuk watermeloen als toetje of ontbijt? Nu is watermeloen al heerlijk van zichzelf, maar het kan nooit kwaad om er wat leuks mee te doen. Een watermeloen pizza is leuk en makkelijk om te maken en gegarandeerd een succes op feestjes. Je kunt eindeloos variëren met toppings, maar hier alvast een suggestie: pizza met chocolade & sinaasappel!

Lees meer
Vegan poké bowl met rijstnoedels en tempeh

Vegan poké bowl met rijstnoedels en tempeh

Poké bowls zijn lekker, fris, gezond en ontzettend Instagrambaar. Poké (spreek uit als po-kee) is een traditioneel gerecht uit Hawaii. Het is een gezonde, frisse, kleurrijke bowl, bestaande uit rauwe vis, groente, rijst/rijstnoedels en een soja- en/of sesamdressing. Gelukkig zijn er ook hele lekkere varianten die ook vega of vegan zijn! Chantal van Feelgoodbyfood deelt met ons haar favoriete recept!

Lees meer
Easy Vegan: American Pancakes

Easy Vegan: American Pancakes

Kennen jullie Living the Green Life? Dit is een compleet plantaardig platform dat laat zien dat een (overwegend) plantaardig eetpatroon uitstekend past binnen een uitdagend, succesvol en bevredigend leven. Vorige maand bracht Sanne van Rooij, oprichtster van Living the Green Life, het boek Easy Vegan uit. Met dit boek laat Sanne zien hoe je met uitsluitend plantaardige producten heerlijke en gezonde gerechten kunt bereiden, zonder uren in de keuken te staan. Wij mogen drie recepten delen uit dit mooie kookboek. We beginnen met de American Pancakes voor een zondags ontbijt! 

Lees meer
Overnight oats: Blauwe bessen met citroen

Overnight oats: Blauwe bessen met citroen

Het is tijd voor vullende ontbijtjes! Een geweldig recept, al zeg ik het zelf. Super simpel, maar zo verfrissend en vullend! De havermout en de blauwe bessen zorgen voor koolhydraten en de chia zaad, lijnzaad en amandelen zorgen voor eiwitten en gezonde vetten. Mocht je het liever wat zoeter hebben, dan kun je een eetlepel agave siroop of een andere zoetstof toevoegen.

Lees meer
TRENDING: Asian Avocado Burger Buns

TRENDING: Asian Avocado Burger Buns

Op dit moment zijn ze helemaal hot: avocado burger buns, ofwel burgers met avocado in plaats van brood. Sinds kort kun je de te gekke avocado burgers eten in Amsterdam, maar hoe tof is het om ze zelf te serveren? Maak er een plantaardige tempeh burger bij en je steelt de sterren van de show! Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met toppings, maar vandaag delen we het recept voor The Asian Burger.

Lees meer
Dagje Geen Vlees: Indiase linzencurry + KOM PROEVEN

Dagje Geen Vlees: Indiase linzencurry + KOM PROEVEN

Dagje geen vlees? Dat wordt nu nóg makkelijker voor de flexitariërs onder ons (en zelfs voor de vleeseters!). Samen met MAGGI lanceer ik namelijk de Dagje Geen Vlees productlijn om groenten méér ruimte te geven in ons dagelijks eetpatroon zonder dat je het vlees mist. Deze Indiase linzencurry met wortel en bloemkool is enorm lekker en bevat maar liefst 120% van je van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente. Je zet hem binnen no time op tafel!

Lees meer
Havermout met gekarameliseerde peer en rozemarijn

Havermout met gekarameliseerde peer en rozemarijn

Het is tijd voor vullende herfstontbijtjes! Tijdens regenachtige dagen kun je mij alleen wakker maken voor een warme kom met havermoutpap, anders sla ik de dag liever over. Voor deze havermoutpap met gekarameliseerde peer en rozemarijn kom ik mijn bed zeker uit! We hebben hem extra powerful gemaakt met natuurlijke boosters van het fijne merk Mattisson: Maca, Arganolie en Vanille Proteïne. Zo begin je je dag met een kickstart!

Lees meer
TRENDING:  South American Savoury Oats

TRENDING: South American Savoury Oats

Je kunt eindeloos variëren met havermout, maar heb je wel eens hartige havermoutpap geprobeerd? Laat die theelepel kaneel plaatsmaken voor een snufje zout en peper, verse kruiden, geroosterde groenten en wat plantaardige olie. Klinkt misschien gek, maar het is zeker het proberen waard. Ben je niet zo’n fan van een hartig ontbijt? Je kunt deze savoury oatmeal ook heel goed als lunch of diner eten!

Lees meer
Vegetarische Tom Kha soep

Vegetarische Tom Kha soep

Tom Kha soep is de vegetarische variant van de originele Tom Kha Kai met kip. Het komt uit Thailand, en Tom in het Thais betekent dan ook soep en Kha kokosmelk. De citroengras, gember en rode peper geven de soep pit en smaak. Door de kokosmelk is de soep een beetje romig, maar toch licht en fris. Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons haar recept!

Lees meer
Homemade groentebouillonpasta

Homemade groentebouillonpasta

In plaats van zelf groentebouillon trekken – lees hier hoe – kan je er ook voor kiezen om groentebouillonpasta te maken! Zo heb je altijd je zelfgemaakte smaakversterker bij de hand en hoef je geen gebruik te maken van bouillonblokjes uit de supermarkt. Hoe fijn! Het is ook nog eens heel makkelijk te maken. Eke van Koken met Kennis legt je uit hoe het werkt. 

Lees meer
Vegan Delight: Bugs Bunny Worteltaart

Vegan Delight: Bugs Bunny Worteltaart

Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties. Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke worteltaart.

Lees meer
TRENDING: Healthy Vegan Freakshake

TRENDING: Healthy Vegan Freakshake

Het internet staat er vol mee: freakshakes. Je vindt de vrolijke milkshakes in alle soorten en maten en met de gekste toppings die je maar kunt bedenken. Donuts, koekjes, chocolade, marshmallows, snoepjes en een flinke dot slagroom: het is allemaal al gedaan. Hartstikke leuk, maar super ongezond natuurlijk. Miriam bedacht het recept voor deze gezonde freakshake met slagroom van kokosmelk. Helemaal vegan dus!

Lees meer
Homemade groene currypasta

Homemade groene currypasta

Curry is één van de fijnste vegetarische gerechten. Op een vrij eenvoudige manier krijg je een gerecht boordevol groenten en smaken. Currypasta kan je gewoon in de supermarkt kopen, maar hoe lekker is het als je het zelf maakt! Zo weet je zeker dat er in zit wat jij lekker vindt en er geen ingrediënten inzitten die je liever niet hebt. In groene currypasta zitten verschillende kruiden en onder andere citroengras en laos (gember). De geuren van alle ingrediënten bij elkaar zijn zo ontzettend lekker, vooral de citroengras!

Lees meer
Vegan Delight: Coco-Curry

Vegan Delight: Coco-Curry

Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties. Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke curry van courgette, pompoen en kokos. 

Lees meer
Cinnamon roll havermoutpap

Cinnamon roll havermoutpap

Het is tijd voor vullende herfstontbijtjes! Elke dag cinnamon rolls voor ontbijt. Dat lijkt mij geweldig, maar helaas voldoet dit niet aan de eisen aan voedingsstoffen die ik dagelijks binnen wil krijgen. Deze cinnamon roll havermoutpap doet dit wel! De lijnzaad en proteïne poeder zorgen voor eiwitten en de havermout zorgt voor de juiste koolhydraten. Voeg er nog wat extra noten aan toe en je kunt de gezonde vetten ook afstrepen. Super!

Lees meer
TRENDING: Watermeloen pizza nectarine & pistache

TRENDING: Watermeloen pizza nectarine & pistache

Watermeloen met kokosyoghurt en fruitige toppings gaan supergoed samen. Wat is er nu beter dan een groot, verfrissend en dorstlessend stuk watermeloen als toetje of ontbijt? Nu is watermeloen al heerlijk van zichzelf, maar het kan nooit kwaad om er wat leuks mee te doen. Een watermeloen pizza is leuk en makkelijk om te maken en gegarandeerd een succes op feestjes. Je kunt eindeloos variëren met toppings, maar hier alvast een suggestie: pizza met nectarine en pistachenoten!

Lees meer
Lezersrecept: Pittige linzen curry met vega ‘kip’

Lezersrecept: Pittige linzen curry met vega ‘kip’

We kunnen zelf natuurlijk heerlijk koken, maar we worden ook graag geïnspireerd door onze lezers! Vanaf nu delen we daarom regelmatig een recept van jullie. Dit is het lievelingsrecept van Noortje, de eigenaar van Workout Amsterdam en een echte food- & sport-lover. Zij heeft de juiste balans gevonden tussen sporten en gezond eten, waardoor zij goed in haar vel zit. Speciaal voor De Hippe Vegetariër deelt ze vandaag het recept voor deze pittige groene linzen curry met aubergine. Peulvruchten als linzen zorgen voor een voldaan gevoel en zijn een bron van complexe koolhydraten,
eiwitten en vezels. Eventueel kun je er nog geroosterde amandelen aan toevoegen voor een éxtra bite!

Lees meer
Pizza van zoete aardappel

Pizza van zoete aardappel

Wie houdt er niet van pizza?! Helaas is dit niet het meest gezonde (lees: vrij ongezonde) gerecht wat je kan eten. Gelukkig zijn er als antwoord op de gezonde levensstijl meerdere alternatieven gevonden. Pizza met een bodem van bloemkool wordt al steeds bekender, maar dat is niet de enige groente waarvan je een bodem kan maken. Dat kan namelijk ook van zoete aardappel! Lekker, voedzaam en gezond. Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons het recept!

Lees meer
Vegan Delight: Go With The Flow Mangopudding

Vegan Delight: Go With The Flow Mangopudding

Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties. Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke mangopudding met gember, sinaasappel en citroengras!

Lees meer
Coconut berry crumble

Coconut berry crumble

Het is tijd voor spannende ontbijtjes! Mocht je indruk willen maken op je partner, een vriend of vriendin of een familielid, dan is dit het recept. Het mooie is dat je er ook niet zo veel tijd aan kwijt bent – de oventijd niet meegerekend. Deze coconut berry crumble zal alleen maar goed doen. Geloof mij maar!

Lees meer
TRENDING: Classic Avocado Burger Buns

TRENDING: Classic Avocado Burger Buns

Op dit moment zijn ze helemaal hot: avocado burger buns, ofwel burgers met avocado in plaats van brood. Sinds kort kun je de te gekke avocado burgers eten in Amsterdam, maar hoe tof is het om ze zelf te serveren? Maak er een plantaardige tempeh burger bij en je steelt de sterren van de show! Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met toppings, maar vandaag delen we het recept voor The Classic Burger. 

Lees meer
Zoete aardappel bowl met chocolade mousse

Zoete aardappel bowl met chocolade mousse

Het is tijd voor groenteontbijtjes! Zin in wat anders dan je dagelijkse smoothie bowl of havermoutpap? Deze zoete aardappel bowl werkt perfect als ontbijt! Misschien een beetje een gek idee – en al helemaal met avocado chocolade mousse, maar deze doet het geweldig! De zoete aardappel zit boordevol vezels, vitamine C en antioxidanten. Combineer deze met een chocolade mousse van avocado voor de gezonde vetten en je hebt een super gezond ontbijt!

Lees meer
TRENDING: Italian Savoury Oats

TRENDING: Italian Savoury Oats

Je kunt eindeloos variëren met havermout, maar heb je wel eens hartige havermoutpap geprobeerd? Laat die theelepel kaneel plaatsmaken voor een snufje zout en peper, verse kruiden, geroosterde groenten en wat plantaardige olie. Klinkt misschien gek, maar het is zeker het proberen waard. Ben je niet zo’n fan van een hartig ontbijt? Je kunt deze savoury oatmeal ook heel goed als lunch of diner eten!

Lees meer
Lezersrecept: Japanse sobanoedels met zeewier en edamame

Lezersrecept: Japanse sobanoedels met zeewier en edamame

We kunnen zelf natuurlijk heerlijk koken, maar we worden ook graag geïnspireerd door onze lezers! Vanaf nu delen we daarom regelmatig een recept van jullie. Dit is het lievelingsrecept van Nina, een vegetariër die graag experimenteert in de keuken door verschillende ingrediënten bij elkaar te gooien die zij in huis heeft. Zo kwam ze op het recept voor deze sobanoedels met zeewier en aubergine. 

Lees meer
Bowls of Goodness: Regenboogsalade

Bowls of Goodness: Regenboogsalade

Sinds ik laatst bij Poké Perfect in Amsterdam heb gegeten, eet ik het liefst al mijn gerechten uit een bowl. Al mijn maaltijden lijken wel lekkerder te smaken in een kom. In het boek Bowls of Goodnes van Nina Olsson vind je een groot aantal verrukkelijke en voedzame vegetarische gerechten waarmee je de lekkerste foodbowls op tafel zet. Vandaag delen we het recept van deze Regenboogsalade met boekweit, taugé, groente en fruit met green goddessdressing. Eet smakelijk! 

Lees meer
TRENDING: Healthy Vegan Freakshake

TRENDING: Healthy Vegan Freakshake

Het internet staat er vol mee: freakshakes. Je vindt de vrolijke milkshakes in alle soorten en maten en met de gekste toppings die je maar kunt bedenken. Donuts, koekjes, chocolade, marshmallows, snoepjes en een flinke dot slagroom: het is allemaal al gedaan. Hartstikke leuk, maar super ongezond natuurlijk. Miriam bedacht het recept voor deze gezonde freakshake met slagroom van kokosmelk. Helemaal vegan dus!

Lees meer
Bowls of Goodness: Pokékom met watermeloen

Bowls of Goodness: Pokékom met watermeloen

Sinds ik laatst bij Poké Perfect in Amsterdam heb gegeten, eet ik het liefst al mijn gerechten uit een bowl. Al mijn maaltijden lijken wel lekkerder te smaken in een kom. In het boek Bowls of Goodnes van Nina Olsson vind je een groot aantal verrukkelijke en voedzame vegetarische gerechten waarmee je de lekkerste foodbowls op tafel zet. Vandaag delen we het recept van deze Pokékom met Sobanoedels, watermeloen, zeewier, tempé en scherpe gemberdressing. Eet smakelijk!

Lees meer
TRENDING: Watermeloen pizza bosvruchten & munt

TRENDING: Watermeloen pizza bosvruchten & munt

Watermeloen met kokosyoghurt en fruitige toppings gaan supergoed samen. Wat is er nu beter dan een groot, verfrissend en dorstlessend stuk watermeloen als toetje of ontbijt? Nu is watermeloen al heerlijk van zichzelf, maar het kan nooit kwaad om er wat leuks mee te doen. Een watermeloen pizza is leuk en makkelijk om te maken en gegarandeerd een succes op feestjes. Je kunt eindeloos variëren met toppings, maar hier alvast een suggestie: pizza met munt en bosvruchten!

Lees meer
Smoothie bowl: Spinazie en spirulina

Smoothie bowl: Spinazie en spirulina

Het is tijd voor groenteontbijtjes! Ontbijten met spinazie en spirulina? Zeker! Het klinkt een beetje gek, maar met deze ingrediënten kun je prima een zoete smoothie bowl maken.
Maar wat is spirulina nu eigenlijk? Spirulina is een blauwgroene alg die in zowel zoet als zout water groeit. Het wordt als superfood gezien, omdat de alg boordevol eiwitten, koper, ijzer, magnesium, kalium en mangaan zit. Het zit vol antioxidanten en het heeft een ontstekingsremmende werking. Daarnaast kan spirulina bewezen het cholesterol helpen verlagen. Je kunt deze superfood in zowel tablet als poedervorm kopen. Voor dit recept gebruiken we het poeder. Spirulina ruikt en proeft naar zee, dus een halve theelepel van het is meer dan genoeg.

Lees meer
Energieballetjes met pompoen

Energieballetjes met pompoen

Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente en fruit. Onder andere met dit heerlijke recept voor power dadel-haverballetjes. Het ideale tussendoortje voor na het sporten of een zoete snack voor bij de thee.

Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Avocado met aardbeien en biet

Zomerse smoothie bowl: Avocado met aardbeien en biet

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Avocado zit vol gezonde vetten die deze smoothie super romig zullen maken. Het bietje en de aardbei zorgen voor een zoete smaak en een mooie rode kleur. Ik raad je wel aan om een half bietje te gebruiken, omdat deze smaak zeer aanwezig is. Mocht je een beetroot lover zijn, voel je dan zeker vrij om de hele biet er doorheen te gooien! Bevroren aardbeien zorgen ervoor dat deze smoothie niet zo weeïg wordt, maar je kunt er ook wat ijsblokjes doorheen mixen of je kunt het mengsel wat kouder laten worden in de koelkast.

Lees meer
Summary
VEGANISTISCHE RECEPTEN | Keuze uit 500+ veganistische recepten
Article Name
VEGANISTISCHE RECEPTEN | Keuze uit 500+ veganistische recepten
Description
Op zoek naar een veganistisch recept? Hier vind je 500+ lekkere en verrassende veganistische recepten. Gemakkelijk te maken, zo op tafel en superlekker!
Author