TRENDING: Vegan roze mug cake

TRENDING: Vegan roze mug cake

Mug cakes – cakejes in een mok – zijn heerlijk als ontbijt of snelle snack. Hier heb je geen cakevorm voor nodig: je mengt alle ingrediënten gewoon in de mok zelf. Deze roze mug cake ziet er misschien wat chemisch uit, maar hij is alleen met natuurlijke ingrediënten gemaakt. Een scheutje bietensap doet wonderen!

Lees meer
Puur Zoet: Vegan cookie dough truffels

Puur Zoet: Vegan cookie dough truffels

Ben jij een zoetekauw, maar wil je tegelijkertijd ook op je gezondheid letten? Puur Zoet bevat meer dan 80 makkelijke lactosevrije en glutenvrije zoete recepten, waarvan er bijna 60 vegan zijn. Deze cookie dough truffels zijn ZO lekker. Ze zijn eiwitrijk en stukken verantwoorder dan de gewone cookie dough of truffels! Het is heerlijk om zelf door je ijs te doen, of gewoon zo los van te snoepen.

Lees meer

VIND JE RECEPT



Puur Zoet: fruitige ontbijttaartjes

Puur Zoet: fruitige ontbijttaartjes

Puur Zoet van Mariette van Tuyl bevat meer dan 80 makkelijke lactosevrije en glutenvrije zoete recepten, waarvan er bijna 60 vegan zijn, YUM! Ook deze ontbijttaartjes met yoghurt en vers fruit zijn gluten- en lactosevrij en zijn ook makkelijk vegan te maken. En ochtenden zijn toch veel leuker als je ze begint met een taartje? 😉 Varieer met het fruit dat jij wilt en begin zo jouw dag heel goed!

Lees meer
TRENDING: 3 x watermeloen pizza

TRENDING: 3 x watermeloen pizza

Watermeloen met kokosyoghurt en fruitige toppings gaan supergoed samen. Wat is er nu beter dan een groot, verfrissend en dorstlessend stuk watermeloen als toetje of ontbijt? Nu is watermeloen al heerlijk van zichzelf, maar het kan nooit kwaad om er wat leuks mee te doen. Een watermeloenpizza is leuk en makkelijk om te maken en gegarandeerd een succes op feestjes. Je kunt eindeloos variëren met toppings, maar hier alvast drie suggesties: pizza met munt en bosvruchten, pizza met nectarine en pistache of pizza met chocolade en sinaasappel! Hier vind je alle drie de recepten op een rijtje.

Lees meer
TRENDING: Vegan mokka mugcake

TRENDING: Vegan mokka mugcake

Mugcakes – cakejes in een mok – zijn heerlijk als ontbijt of snelle snack. Hier heb je geen cakevorm voor nodig: je mengt alle ingrediënten gewoon in een mok. Deze mokka mugcake met chocolade en een vleugje koffie kun je versieren met een flinke toef kokosslagroom. Ook met wat vers fruit, nootjes en granola creëer je een geweldige start van de dag voor jezelf (of een ander).

Lees meer
Top 5: Overnight oats

Top 5: Overnight oats

Ik kan enorm genieten van een feestelijk ontbijt. Helaas heb ik daar ‘s ochtends weinig tijd voor. Deze overnight oats zijn daar de ideale oplossing voor! De avond van tevoren maak je dit ontzettend vullende ontbijt. Niet geheel onbelangrijk! En je kan het zo lekker maken als je zelf wilt 😉 Om je inspiratie te geven, hierbij mijn top 5 overnight oats!

Lees meer
TRENDING: Vegan appel-kaneel mug cake

TRENDING: Vegan appel-kaneel mug cake

Mug cakes – cakejes in een mok – zijn heerlijk als ontbijt of als snelle snack. Hier heb je geen cakevorm voor nodig: je mengt alle ingrediënten gewoon in de mok zelf . Deze appel-kaneel mug cake is een overheerlijk tussendoortje, maar je kunt ‘m ook aanvullen met een lepeltje notenpasta en wat extra fruit voor een feestelijk ontbijt.

Lees meer
Overnight oats: Mango met passievrucht

Overnight oats: Mango met passievrucht

Het is tijd voor vullende ontbijtjes! Heb je ooit havermout met mango gecombineerd? Zo ja, dan weet je hoe goed deze combinatie werkt. Zo niet, dan zou ik het zeker gaan proberen! De zoete mango en de ietwat zure passievrucht vullen elkaar perfect aan in dit overnight oats recept. Mocht de mango niet zoet genoeg zijn, dan kun je nog wat agave siroop of een andere zoetstof naar smaak toevoegen.

Lees meer
Overnight oats: Koffie met banaan

Overnight oats: Koffie met banaan

Het is tijd voor vullende ontbijtjes! Deze breakfast bowl met koffie en banaan is een perfect ontbijtje als je een korte nacht hebt gehad! Dankzij de koffie bevat de overnight oats genoeg energie om je dag mee te starten. Daarbij zorgen de chia zaad, lijnzaad en eventueel wat notenpasta voor eiwitten en gezonde vetten.

Lees meer
TRENDING: Japanese Savoury Oats

TRENDING: Japanese Savoury Oats

Je kunt eindeloos variëren met havermout, maar heb je wel eens hartige havermoutpap geprobeerd? Laat die theelepel kaneel plaatsmaken voor een snufje zout en peper, verse kruiden, geroosterde groenten en wat plantaardige olie. Klinkt misschien gek, maar het is zeker het proberen waard. Ben je niet zo’n fan van een hartig ontbijt? Je kunt deze savoury oatmeal ook heel goed als lunch of diner eten!

Lees meer
TRENDING: Watermeloen pizza sinaasappel & chocolade

TRENDING: Watermeloen pizza sinaasappel & chocolade

Watermeloen met kokosyoghurt en fruitige toppings gaan supergoed samen. Wat is er nu beter dan een groot, verfrissend en dorstlessend stuk watermeloen als toetje of ontbijt? Nu is watermeloen al heerlijk van zichzelf, maar het kan nooit kwaad om er wat leuks mee te doen. Een watermeloen pizza is leuk en makkelijk om te maken en gegarandeerd een succes op feestjes. Je kunt eindeloos variëren met toppings, maar hier alvast een suggestie: pizza met chocolade & sinaasappel!

Lees meer
Easy Vegan: American Pancakes

Easy Vegan: American Pancakes

Kennen jullie Living the Green Life? Dit is een compleet plantaardig platform dat laat zien dat een (overwegend) plantaardig eetpatroon uitstekend past binnen een uitdagend, succesvol en bevredigend leven. Vorige maand bracht Sanne van Rooij, oprichtster van Living the Green Life, het boek Easy Vegan uit. Met dit boek laat Sanne zien hoe je met uitsluitend plantaardige producten heerlijke en gezonde gerechten kunt bereiden, zonder uren in de keuken te staan. Wij mogen drie recepten delen uit dit mooie kookboek. We beginnen met de American Pancakes voor een zondags ontbijt! 

Lees meer
Overnight oats: Blauwe bessen met citroen

Overnight oats: Blauwe bessen met citroen

Het is tijd voor vullende ontbijtjes! Een geweldig recept, al zeg ik het zelf. Super simpel, maar zo verfrissend en vullend! De havermout en de blauwe bessen zorgen voor koolhydraten en de chia zaad, lijnzaad en amandelen zorgen voor eiwitten en gezonde vetten. Mocht je het liever wat zoeter hebben, dan kun je een eetlepel agave siroop of een andere zoetstof toevoegen.

Lees meer
Havermout met gekarameliseerde peer en rozemarijn

Havermout met gekarameliseerde peer en rozemarijn

Het is tijd voor vullende herfstontbijtjes! Tijdens regenachtige dagen kun je mij alleen wakker maken voor een warme kom met havermoutpap, anders sla ik de dag liever over. Voor deze havermoutpap met gekarameliseerde peer en rozemarijn kom ik mijn bed zeker uit! We hebben hem extra powerful gemaakt met natuurlijke boosters van het fijne merk Mattisson: Maca, Arganolie en Vanille Proteïne. Zo begin je je dag met een kickstart!

Lees meer
TRENDING:  South American Savoury Oats

TRENDING: South American Savoury Oats

Je kunt eindeloos variëren met havermout, maar heb je wel eens hartige havermoutpap geprobeerd? Laat die theelepel kaneel plaatsmaken voor een snufje zout en peper, verse kruiden, geroosterde groenten en wat plantaardige olie. Klinkt misschien gek, maar het is zeker het proberen waard. Ben je niet zo’n fan van een hartig ontbijt? Je kunt deze savoury oatmeal ook heel goed als lunch of diner eten!

Lees meer
Cinnamon roll havermoutpap

Cinnamon roll havermoutpap

Het is tijd voor vullende herfstontbijtjes! Elke dag cinnamon rolls voor ontbijt. Dat lijkt mij geweldig, maar helaas voldoet dit niet aan de eisen aan voedingsstoffen die ik dagelijks binnen wil krijgen. Deze cinnamon roll havermoutpap doet dit wel! De lijnzaad en proteïne poeder zorgen voor eiwitten en de havermout zorgt voor de juiste koolhydraten. Voeg er nog wat extra noten aan toe en je kunt de gezonde vetten ook afstrepen. Super!

Lees meer
TRENDING: Watermeloen pizza nectarine & pistache

TRENDING: Watermeloen pizza nectarine & pistache

Watermeloen met kokosyoghurt en fruitige toppings gaan supergoed samen. Wat is er nu beter dan een groot, verfrissend en dorstlessend stuk watermeloen als toetje of ontbijt? Nu is watermeloen al heerlijk van zichzelf, maar het kan nooit kwaad om er wat leuks mee te doen. Een watermeloen pizza is leuk en makkelijk om te maken en gegarandeerd een succes op feestjes. Je kunt eindeloos variëren met toppings, maar hier alvast een suggestie: pizza met nectarine en pistachenoten!

Lees meer
Vegan Delight: Go With The Flow Mangopudding

Vegan Delight: Go With The Flow Mangopudding

Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties. Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke mangopudding met gember, sinaasappel en citroengras!

Lees meer
Coconut berry crumble

Coconut berry crumble

Het is tijd voor spannende ontbijtjes! Mocht je indruk willen maken op je partner, een vriend of vriendin of een familielid, dan is dit het recept. Het mooie is dat je er ook niet zo veel tijd aan kwijt bent – de oventijd niet meegerekend. Deze coconut berry crumble zal alleen maar goed doen. Geloof mij maar!

Lees meer
Zoete aardappel bowl met chocolade mousse

Zoete aardappel bowl met chocolade mousse

Het is tijd voor groenteontbijtjes! Zin in wat anders dan je dagelijkse smoothie bowl of havermoutpap? Deze zoete aardappel bowl werkt perfect als ontbijt! Misschien een beetje een gek idee – en al helemaal met avocado chocolade mousse, maar deze doet het geweldig! De zoete aardappel zit boordevol vezels, vitamine C en antioxidanten. Combineer deze met een chocolade mousse van avocado voor de gezonde vetten en je hebt een super gezond ontbijt!

Lees meer
TRENDING: Italian Savoury Oats

TRENDING: Italian Savoury Oats

Je kunt eindeloos variëren met havermout, maar heb je wel eens hartige havermoutpap geprobeerd? Laat die theelepel kaneel plaatsmaken voor een snufje zout en peper, verse kruiden, geroosterde groenten en wat plantaardige olie. Klinkt misschien gek, maar het is zeker het proberen waard. Ben je niet zo’n fan van een hartig ontbijt? Je kunt deze savoury oatmeal ook heel goed als lunch of diner eten!

Lees meer
TRENDING: Watermeloen pizza bosvruchten & munt

TRENDING: Watermeloen pizza bosvruchten & munt

Watermeloen met kokosyoghurt en fruitige toppings gaan supergoed samen. Wat is er nu beter dan een groot, verfrissend en dorstlessend stuk watermeloen als toetje of ontbijt? Nu is watermeloen al heerlijk van zichzelf, maar het kan nooit kwaad om er wat leuks mee te doen. Een watermeloen pizza is leuk en makkelijk om te maken en gegarandeerd een succes op feestjes. Je kunt eindeloos variëren met toppings, maar hier alvast een suggestie: pizza met munt en bosvruchten!

Lees meer
Smoothie bowl: Spinazie en spirulina

Smoothie bowl: Spinazie en spirulina

Het is tijd voor groenteontbijtjes! Ontbijten met spinazie en spirulina? Zeker! Het klinkt een beetje gek, maar met deze ingrediënten kun je prima een zoete smoothie bowl maken.
Maar wat is spirulina nu eigenlijk? Spirulina is een blauwgroene alg die in zowel zoet als zout water groeit. Het wordt als superfood gezien, omdat de alg boordevol eiwitten, koper, ijzer, magnesium, kalium en mangaan zit. Het zit vol antioxidanten en het heeft een ontstekingsremmende werking. Daarnaast kan spirulina bewezen het cholesterol helpen verlagen. Je kunt deze superfood in zowel tablet als poedervorm kopen. Voor dit recept gebruiken we het poeder. Spirulina ruikt en proeft naar zee, dus een halve theelepel van het is meer dan genoeg.

Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Avocado met aardbeien en biet

Zomerse smoothie bowl: Avocado met aardbeien en biet

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Avocado zit vol gezonde vetten die deze smoothie super romig zullen maken. Het bietje en de aardbei zorgen voor een zoete smaak en een mooie rode kleur. Ik raad je wel aan om een half bietje te gebruiken, omdat deze smaak zeer aanwezig is. Mocht je een beetroot lover zijn, voel je dan zeker vrij om de hele biet er doorheen te gooien! Bevroren aardbeien zorgen ervoor dat deze smoothie niet zo weeïg wordt, maar je kunt er ook wat ijsblokjes doorheen mixen of je kunt het mengsel wat kouder laten worden in de koelkast.

Lees meer
TRENDING: Pindakaasfeestje

TRENDING: Pindakaasfeestje

Mede vegetariër Anne (bij de meeste mensen vooral bekend als Anne Travel Foodie). Inspireert mensen met haar succesvolle Instagram account om te genieten van vegetarische lekkernijen. De meeste gerechten zijn heel gezond, maar een lekker taartje op z’n tijd is ook welkom! Anne deelt speciaal voor De Hippe Vegetariër haar meest populaire Instagram foto’s met ons. Vorige keer zagen we al wat pindakaas voorbijkomen in haar ‘Peanut butter jelly’ chia pudding, maar deze week is het pas echt feest voor pindakaas liefhebbers!

Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Frambozen met appel

Zomerse smoothie bowl: Frambozen met appel

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Zo simpel, maar zó ongelofelijk lekker. Begin een warme zomerdag met deze frambozen en appel smoothie bowl. Heerlijk verfrissend! Voor de amandelmelk geldt: hoe meer je toevoegt, hoe vloeibaarder de smoothie wordt. Voeg je niet zo veel toe, dan zal je wat meer een sorbetijs structuur krijgen. Ook niet verkeerd als ontbijt, toch? 😉

Lees meer
Oh My Pie: zomerse ontbijttaartjes

Oh My Pie: zomerse ontbijttaartjes

Het inspirerende boek Oh My Pie! Van glutenvrije last naar glutenvrij feestje! van taartentovenares Marike Bol bewijst dat een glutenvrij dieet geen straf hoeft te zijn. Als je maar de juiste producten gebruikt kan je de meest feestelijke creaties bakken. Want het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen! En feestelijk wordt het zeker met het recept van deze prachtige ontbijttaartjes uit Oh My Pie! Van glutenvrije last naar glutenvrij feestje!

Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Mango met banaan, ananas en kurkuma

Zomerse smoothie bowl: Mango met banaan, ananas en kurkuma

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Mango, banaan en ananas samen in één smoothie. Kan het nog tropischer? De kurkuma in deze breakfast bowl zorgt, zo lang je het bij een halve theelepel houdt, meer voor kleur dan voor smaak. Maar naast die prachtige gele kleur, werkt kurkuma ook nog eens ontstekingsremmend en helpt het de vetverbranding te stimuleren. Een superfood zou je het wel kunnen noemen.

Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Mango met basilicum

Zomerse smoothie bowl: Mango met basilicum

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Wie had ooit gedacht dat mango en basilicum een goede combinatie zou zijn, laat staan voor ontbijt? Wat mij betreft past mango overal bij. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Deze combinatie ontstond vrij spontaan in mijn keuken en is door velen uit mijn omgeving goedgekeurd. Een echte aanrader dus!

Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Kokos met kurkuma

Zomerse smoothie bowl: Kokos met kurkuma

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Soms heb je maar weinig spullen nodig om een geweldig gerecht te maken. Dat geldt ook voor de smoothie van deze week. De kurkuma zit er meer in voor de kleur en de gezondheidseffecten die je er gratis en voor niets bij krijgt. Kurkuma werkt namelijk ontstekingsremmend en helpt het de vetverbranding te stimuleren. Daarbij wordt beweerd dat het kanker tegen zou gaan. Super, toch?

Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Chocolade en kersen

Zomerse smoothie bowl: Chocolade en kersen

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Wist je dat de meeste Oreo’s veganistisch zijn? De naturel koekjes in ieder geval. Deze zijn gemaakt met soja in plaats van melk. Nu zijn Oreo’s al geweldig van zichzelf, maar als topping op een smoothie bowl zijn ze al helemaal perfect! Combineer dat met kersen en wat spinazie en chia zaad voor extra proteïne en je hebt een geweldig (wellicht een guilty pleasure) ontbijt.

Lees meer
Carrot cake overnight oats

Carrot cake overnight oats

ROOTS is mijn favoriete healthy take-away in Amsterdam. Elke maand deelt ROOTS een bijzonder recept op De Hippe Vegetariër. Altijd vegan, soms ook raw en sowieso lekker en gezond. Vandaag hun variant op overnight oats met worteltjes, kaneel en gember. Heerlijk fris ontbijt voor in de lente-maanden!

Lees meer
Paasmenu: vegan pannenkoeken met gekarameliseerde banaan

Paasmenu: vegan pannenkoeken met gekarameliseerde banaan

De lente komt eraan, dat betekent een heerlijk zonnetje, de geboorte van lammetjes en kuikentjes, de eerste narcissen en natuurlijk paaseitjes zoeken! Wij sloven ons ieder jaar weer vol enthousiasme uit om een mooie tafel vol te zetten met heerlijke brunch items. Heb jij al nagedacht wat je gaat maken? De komende weken delen wij onze paasinspiratie. Vandaag pannenkoeken met gekarameliseerde banaan.

Lees meer
Paasmenu: vegan vanille chia pudding

Paasmenu: vegan vanille chia pudding

De lente komt eraan, dat betekent een heerlijk zonnetje, de geboorte van lammetjes en kuikentjes, de eerste narcissen en natuurlijk paaseitjes zoeken! Wij sloven ons ieder jaar weer vol enthousiasme uit om een mooie tafel vol te zetten met heerlijke brunch items. Heb jij al nagedacht wat je gaat maken? De komende weken delen wij onze paasinspiratie. Vandaag vanille chai pudding.

Lees meer
No bake energie repen

No bake energie repen

Heb jij weleens zelf energierepen gemaakt? Je denkt misschien: ‘wat een gedoe…’ maar eigenlijk is het super gemakkelijk! Zéker met de gemengde noten, pitten, bessen en bonen-zakjes vanaf Nuts about Nature die ik laatst ontdekte. Je maakt je eigen reep met 4 ingrediënten in 10 minuten!

Lees meer
Ontbijt als een koning

Ontbijt als een koning

We kennen het gezegde allemaal. Ontbijt als een koning, lunch als een edelman en dineer als een bedelaar. Het liefst eet ik iedere maaltijd koninklijk, maar zonder ontbijt de deur uitgaan doe ik zeker niet! Vandaag vertel ik jullie wat er regelmatig op mijn ontbijttafel staat én wil ik een nieuwe ontbijt-uitvinding met jullie delen: Becel 100% plantaardig.

Lees meer
Rabarber-aardbeimoes

Rabarber-aardbeimoes

Gelukkig is het nog prachtig zomers weer, en daar hoort natuurlijk zomers eten bij! Denk aan frisse, lichte en fruitige gerechten waarvan je heerlijk in het zonnetje kan genieten. Deze rabarber-aardbeimoes is hier perfect voor!

Lees meer
Vegan: ijskoffie, ontbijtshake en kokoscocktail

Vegan: ijskoffie, ontbijtshake en kokoscocktail

Kokosolie, kokosmeel, kokosvlokken, kokosroom, kokoswater, kokosmelk, allemaal producten van de kokosnoot. Geweldig lekkerding uit de natuur boordevol gezondheid en je beste vriend in de keuken. Op de redactie zijn wij enorm fan van kokosmelk, maar niet voor elke dag want stiekem is dat heerlijke drankje een behoorlijke dikmaker. Daarom brengt Provamel een fijn compromis: rijst-kokosnoot-drink. Met deze plantaardige variant op melk kan je de lekkerste vegan creaties maken. Wij gingen aan de slag om je te verrassen met drie dranken: ijskoffie, kokosontbijtshake en onze variant op de feestelijke piña colada.

Lees meer
Soja kwark: vegan ontbijt, borrel en dessert

Soja kwark: vegan ontbijt, borrel en dessert

Provamel verraste ons deze maand met hun nieuwe plantaardige alternatief voor kwark: soja kwark! Een romige, smaakvolle kwark die helemaal thuishoort in de biologische, veganistische en eiwitrijke keuken. Ideaal ook voor vegetariers en geheel suikervrij! En bovendien je beste vriend in de keuken. Wij gingen creatief aan de slag en gebruikten de soja kwark voor hartige en zoete bereidingen, voor ontbijt, borrel en dessert! Vegan overnight oats, hartige hangop en frozen soja quark.

Lees meer
Bosvruchten boekweit parfait

Bosvruchten boekweit parfait

Na de feestdagen ben ik wel toe aan een lichtere maaltijd. De dag begint met ontbijt, dus wat is een betere manier om de dag goed te beginnen dan met een lekker fris maar voedzaam ontbijtje. Deze bosvruchten boekweit parfait is een rauw recept. Dit betekent dat alle voedingsstoffen bewaard zijn gebleven. Het mooie van dit recept is dat je eindeloos kan variëren met toppings. […]

Lees meer
Gele kiwi zomermenu

Gele kiwi zomermenu

Ik ben dol op kiwi’s! Ze zijn handig om mee te nemen, super gezond, lage glycemische index, noem maar op. Toch vind ik in de zomer een perzik of een abrikoos een grotere traktatie: lekker zoet en sappig. Onlangs heb ik echter de gele kiwi ontdekt en gebombardeerd tot mijn nieuwe favoriete zomerfruit. Zoeter en zachter dan de groene kiwi, nog meer vitamine C, opvallend rijk aan vezels en kalium en heerlijk te combineren in zowel zoete als hartige gerechten. In dit artikel vind je mijn gele kiwi zomermenu: een juice, een smoothie, twee salades en een havermout-kwark hapje voor ontbijt of tussendoor. Wat is jouw favoriet? […]

Lees meer
Raw Food: ontbijt recepten

Raw Food: ontbijt recepten

De afgelopen weken heb je kunnen lezen over de Raw Food leefstijl, wat de gedachte hierachter is, waar je rekening mee moet houden als je ermee wilt starten, hoe mijn ‘basispakket’ qua producten en apparaten in de keuken eruit ziet en wat slimme alternatieven zijn voor niet-rauw verleidingen. Vandaag heb ik jullie op weg met vier overheerlijke rauwe ontbijtrecepten! Zou jij hiermee willen ontbijten? […]

Lees meer
Vegan suikervrij bananenbrood

Vegan suikervrij bananenbrood

In het weekend mag ik van mezelf altijd iets lekkers: taartje, toetje, mmm! Nog leuker vind ik het dan als ik iets kan maken wat nét zo lekker is, maar dan best wel gezond. Dit recept voor veganistisch suikervrij bananenbrood van De Groene Meisjes leent zich daar perfect voor! Absoluut schuldvrij snoepen, een geweldig recept dat ik het liefst ieder weekend zou maken. […]

Lees meer
Havermout met rabarber-appel compote

Havermout met rabarber-appel compote

Havermoutpap met amandelmelk is absoluut een van mijn ontbijtfavorieten! Kan je nagaan hoe heerlijk deze variatie moet zijn met gedroogde pruimen, vanille, kaneel en een heerlijke rabarber-appel compote. Eigenlijk een tikje herfstig, maar met mijn rabarberinspiratie deze week kon het niet laten om hem te maken… een voedzaam power ontbijten! […]

Lees meer
Groene vijgensmoothie

Groene vijgensmoothie

Zoals zoveel veggies en vegans ben ik dol op groene smoothies. Gezond, lekker, light en in dit geval een enorme ‘energizer’. Deze groene vijgensmoothie is ideaal als snel en handig take-away ontbijt of als krachtig tussendoortje na een sportprestatie. Een echte opkikker om de rest van je dag aan te kunnen. […]

Lees meer
Summary
50+ veganistische ontbijt recepten
Article Name
50+ veganistische ontbijt recepten
Description
Hier vind je ruim 50+ lekkere en verrassende recepten voor een veganistisch ontbijt. Gemakkelijk te maken, zo op tafel en superlekker!
Author