Plant & Eter: Tuinbonenspread

Plant & Eter: Tuinbonenspread

Wil je meer weten over de voordelen van een vegetarisch of plant-based dieet? Plant & eter legt de gezonde effecten van groente, fruit en noten uit. Groenten maar ook planten bevatten een diversiteit aan natuurlijke smaak-, geur- en kleurstoffen en zitten vol essentiële voedingstoffen. Het boek Plant & eter staat vol heerlijke recepten en interessante inhoudelijke weetjes over gezonde voedingsproducten. Dit recept uit het boek voor tuinbonenspread is een heerlijke spread voor op brood of bij de borrel, ideaal om in te dippen. Wij delen het recept!

Lees meer

VIND JE RECEPT



TRENDING: Vegan wentelteefjes met kruidige dadelcompote

TRENDING: Vegan wentelteefjes met kruidige dadelcompote

Als ik vroeger tussen de middag thuis kwam om te eten, kon ik soms al aan het begin van de straat ruiken dat mijn moeder wentelteefjes had gebakken. Zoals mijn moeder ze maakte, zal ik ze niet meer eten (zij gebruikte namelijk eieren in het beslag). Maar ik moet zeggen: dit recept voor vegan wentelteefjes is minstens zo lekker! De kruidige dadelcompote maakt het helemaal af.

Lees meer
BESTE VEGAN BORREL EVER

BESTE VEGAN BORREL EVER

Het organiseren van de Nationale Week Zonder Vlees was niet echt bevorderlijk voor mijn gezonde eetpatroon, dus was ik laatst 10 dagen aan het detoxen om me weer even fit te voelen. Maarja, toen was het zaterdag en wilde ik héél graag wel gezond borrelen met mijn moeder.En dus… bedacht ik deze vegan borrel! 100% plantaardig, verantwoord en toch gezellig en lekker. Daar word je blij van!

Lees meer
PASEN: vegan kikkererwten scramble

PASEN: vegan kikkererwten scramble

Omdat we tofu scramble inmiddels wel kennen (niet iedereen voorstander is van soja) én omdat het standaard broodje ei tijdens het paasontbijt ook wel passé is: veganistische kikkererwten scramble! Deze scramble, gemaakt van kikkererwtenmeel, is een overheerlijke vervanger van de hiervoor genoemde gerechten. Serveer met brood, groenten, hummus… Je kunt er alle kanten mee op!

Lees meer
TRENDING: Avocado bun burger

TRENDING: Avocado bun burger

Mede vegetariër Anne (bij de meeste mensen vooral bekend als Anne Travel Foodie). Inspireert mensen met haar succesvolle Instagram account om te genieten van vegetarische lekkernijen. De meeste gerechten zijn heel gezond, maar een lekker taartje op z’n tijd is ook welkom! Anne deelt speciaal voor De Hippe Vegetariër haar meest populaire Instagram foto’s met ons. We beginnen met deze kleurrijke avocado bun burger.

Lees meer
Vegetarische steak tartare met tomaat en mango

Vegetarische steak tartare met tomaat en mango

Steak tartare, een fascinerend rauw recept uit de Franse keuken. Sinds ik aan het experimenteren ben met seitan in mijn recepten, heb ik mij afgevraagd of dit product zich niet perfect leent voor een vegetarische steak tartare. En jawel! De seitan geeft de steak tartare een uniek vlezige structuur, heerlijk mediterraans met de zongedroogde tomaatjes en tegelijk fris en lichtzoet door de mango. Slechts 7 ingrediënten! Heerlijk als voorgerecht of voor de lunch. Snel klaar, gemakkelijk te maken en verrassend lekker. Wie durft?

Lees meer
Makkelijk recept voor speltbrood

Makkelijk recept voor speltbrood

Altijd al eens zelf een speltbrood willen bakken? Met dit dummy-proof recept gaat dat je zeker lukken! Zelf brood bakken is namelijk niet moeilijk en kost maar weinig tijd. Je moet er alleen wel voor thuisblijven, want het deeg moet rusten voordat het de oven in kan. Probeer het eens met dit eenvoudige recept! Wedden dat je gelukkig wordt van de geur van vers gebakken brood in je huis straks?

Lees meer
4 x toast van zoete aardappel

4 x toast van zoete aardappel

Toen we met dit recept gingen experimenteren, hadden wij geen idee hoe lekker zoete aardappeltoast wel niet is. Super lekker alternatief voor brood, gezond en nog warm als je ze direct opeet! We verwerken zoete aardappel wel vaker in receptjes, maar deze toepassing verraste ons. Je hoeft de zoete aardappels namelijk helemaal niet te koken of bakken, dus zoete aardappeltoast is makkelijk en snel gemaakt. En we geven toe, dat maakt het natuurlijk extra leuk!

Lees meer
Gezonde guacamole met bleekselderij

Gezonde guacamole met bleekselderij

Guacamole is mijn absolute favoriete plantaardige dip! De basis van guacamole is de overheerlijke avocado, die uit het zuiden van Mexico komt. Avocado zit vol met gezonde vetten en is goed voor je huid en je haar. Bleekselderij geeft een verrassende bite als je het aan de guacamole toevoegt. Deze guacamole werkt hartstikke goed als dipsaus op feestjes, het liefst met groenten (wortel!) in plaats van chips en zal je zeker niet teleurstellen!

Lees meer
3 x gezonde clubsandwich

3 x gezonde clubsandwich

Ik ben altijd enorm geïntrigeerd door het fenomeen clubsandwich. Zo’n indrukwekkend broodje met meerdere lagen, goed gevuld met beleg, een ware traktatie. Helaas zijn clubsandwiches zelden vegetarisch en als ze al vega zijn, dan worden ze altijd gevuld met gegrilde groenten en hummus. Jammer! Tijd dus om mijn eigen clubsandwiches te bedenken… Lekker plantaardig met wortel, pompoen, paddenstoelen, rode biet, venkel en meer. Gezonde taartjes! Welke is jouw favoriet?

Lees meer
Zomerse dip: wortelspread

Zomerse dip: wortelspread

Zin in een zomerse dip voor op brood of op een cracker? Deze wortelspread smaakt heerlijk zoet door de wortelen en honingtomaten, maar heeft ook vleugje pit dankzij het pepertje. Je kan eindeloos variëren qua smaak en kleur door gebruikt te maken van verschillende soorten wortelen. Erg lekker, leuk om te zien en makkelijk om te maken!

Lees meer
Raw Food: lunch recepten

Raw Food: lunch recepten

De afgelopen weken heb je kunnen lezen over de Raw Food leefstijl, wat de gedachte hierachter is, waar je rekening mee moet houden als je ermee wilt starten, hoe mijn ‘basispakket’ qua producten en apparaten in de keuken eruit ziet en wat slimme alternatieven zijn voor niet-rauw verleidingen. Na de Raw ontbijtrecepten van vorige week help ik jullie vandaag op weg met vier overheerlijke rauwe lunchrecepten! […]

Lees meer
Libanese keuken: Muhammara

Libanese keuken: Muhammara

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Muhammara, een gezonde paprikadip. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads! […]

Lees meer
Vegan suikervrij bananenbrood

Vegan suikervrij bananenbrood

In het weekend mag ik van mezelf altijd iets lekkers: taartje, toetje, mmm! Nog leuker vind ik het dan als ik iets kan maken wat nét zo lekker is, maar dan best wel gezond. Dit recept voor veganistisch suikervrij bananenbrood van De Groene Meisjes leent zich daar perfect voor! Absoluut schuldvrij snoepen, een geweldig recept dat ik het liefst ieder weekend zou maken. […]

Lees meer
Summary
50+ veganistische lunch recepten
Article Name
50+ veganistische lunch recepten
Description
Hier vind je ruim 50+ lekkere en verrassende recepten voor veganistische lunch. Gemakkelijk te maken, zo op tafel en superlekker!
Author