VIND JE RECEPT



Snelle Oosterse jackfruit salade + WIN

Snelle Oosterse jackfruit salade + WIN

Je hebt er vast al van gehoord jackfruit, de nieuwe vleesvervanger, stevig maar tegelijk lekker fris. Wij vonden deze bij de lokale Surinaamse toko, en maakten hier een chopped jackfruit salade van met een Oosterse dressing. Wij gebruikten dit keer de gele variant van jackfruit, die heel zoet van smaak is, en daardoor goed combineert in een salade met hartige ingrediënten. Makkelijk en snel dankzij de Multichopper én een lekker lichte maaltijd, ideaal voor deze tijd van het jaar.

Lees meer
Koken met seitan: 10 verrassende recepten

Koken met seitan: 10 verrassende recepten

Dit jaar ging ik voor Bertyn aan de slag met SEITAN. Wat een tof product is dat! Ik liet de seitan alle hoeken van de keuken zien, met een geweldig resultaat: mijn vegetarische steak tartare haalde zelfs de menukaart van Ter Marsch in Rotterdam! Dus heb je zin in seitan-inspiratie? Of ben je op zoek naar iets nieuws in de keuken? This is the place to be.

Lees meer
Top 5: vegan salades

Top 5: vegan salades

Een mooie, goed gevulde salade is één van onze favoriete gerechten. De combinaties zijn eindeloos en door alle verschillende smaken kunnen het echte smaakbommetjes worden. Dat geldt niet alleen voor vegetarische, maar ook voor vegan salades! Om je inspiratie te geven: hierbij mijn top 5 vegan salades!

Lees meer
Zilte salade met seitan, paddenstoelen en zeekraal

Zilte salade met seitan, paddenstoelen en zeekraal

Ben je dol op paddenstoelen? Houd je van zilte smaken? Niet bang voor algen en zeekraal? Dan is dit gerecht helemaal jouw ding! Mijn nieuwe favoriet: lauwwarm, voedzaam, heerlijk met de romige smaak van de seitan, gecombineerd met paddenstoelen, zeekraal, 4-algen kruiden en de notenolie die het afmaakt. Dit zou ik elke dag bij de lunch kunnen eten!

Lees meer
Spaghetti van groenten met verse vijgen en cashewroom

Spaghetti van groenten met verse vijgen en cashewroom

Dit recept is courgetti 2.0. Spagetthi, gemaakt van diverse rauwe groenten waaronder courgette, wortel, pastinaak, sperziebonen en zelfs seitan! Gecombineerd met een heerlijke fruitige dressing met kokosbloesemsuiker, verse vijgen, avocado en cashewroom is deze gezonde maaltijd een verrassend feestje van smaken en structuren. Heerlijk als zomerse lunch of lichte avondmaaltijd!

Lees meer
Vegetarische steak tartare met tomaat en mango

Vegetarische steak tartare met tomaat en mango

Steak tartare, een fascinerend rauw recept uit de Franse keuken. Sinds ik aan het experimenteren ben met seitan in mijn recepten, heb ik mij afgevraagd of dit product zich niet perfect leent voor een vegetarische steak tartare. En jawel! De seitan geeft de steak tartare een uniek vlezige structuur, heerlijk mediterraans met de zongedroogde tomaatjes en tegelijk fris en lichtzoet door de mango. Slechts 7 ingrediënten! Heerlijk als voorgerecht of voor de lunch. Snel klaar, gemakkelijk te maken en verrassend lekker. Wie durft?

Lees meer
Pittige papayasalade van Orapin

Pittige papayasalade van Orapin

Deze maand op De Hippe Vegetariër doen we Aziatische maandag! Geïnspireerd door Fair Trade Original, wiens Thaise boerinnen in april naar Nederland komen om hun eigen familierecepten te delen met Nederlandse liefhebbers van de Thaise keuken. Deze authentieke Thaise papayasalade is naar het recept van Khun Orapin, een pittige peperboerin, dus bereid je dus voor…

Lees meer
Hoe maak je rode zuurkool?

Hoe maak je rode zuurkool?

Het leuke van zelf zuurkool maken is dat je eindeloos kunt variëren. Je kunt tal van kruiden en specerijen toevoegen en variëren met koolsoorten. In dit artikel vertellen we je meer over fermentatie en laten we zien hoe je rode kool kunt fermenteren, met dille, komijn en zwarte peper als smaakmakers.

Lees meer
Gegrilde paksoi salade met paddestoelen

Gegrilde paksoi salade met paddestoelen

De paddenstoelen spiesjes was al een ding, maar op deze wijze maak je er een salade van en presenteer je een nieuwe klassieker. De paksoi en paddenstoelen kunnen besprenkeld met olijfolie gewoon op de barbeque. De dressing is de finishing touch en die maak je snel en simpel van knoflook, gember, sojasaus en citoensap. Met nog een beetje sesamolie voor het karakter. Gebakkensesamzaadjes er over en voila!

Lees meer
Gevulde avocado met linzen, boerenkool, pistache en abrikoos

Gevulde avocado met linzen, boerenkool, pistache en abrikoos

Avocado is echt mijn lievelingseten, samen met chocolade. Het helder groene, zachte, romige vruchtvlees is voor mij gezond comfort food. Ik verwerk avocado in diverse gerechten van ontbijt tot diner en toetje. Deze gevulde avocado is mijn meest recente favoriet. Ideaal voor lunch maar ook een feestelijk voorgerechtje bij een diner. Ik vul hem met diepgroene boerenkool, linzen, knapperige pistachenootjes, frisse munt en zoete abrikozen. Een feestje!

Lees meer
Noedels met grapefruit-dadeldressing

Noedels met grapefruit-dadeldressing

Het is december, de grote feestmaand! Dus extra veel overheerlijke kerstrecepten op De Hippe Vegetarier voor de feestdagen. Dit doen we dit jaar niet alleen, we mogen ook drie fantastische recepten van Foodies magazine delen! Zoals deze kruidige noedels met venkel en een grapefruit-dadeldressing. Heerlijk bijgerecht of gezonde afwisseling voor lunch of diner tijdens de heftige decembermaand.

Lees meer
Bleekselderij & boerenkoolsalade met pittige pindadressing

Bleekselderij & boerenkoolsalade met pittige pindadressing

De herfst is een mijn favoriete seizoenen, als het om eten gaat dan. Er is verse bleekselderij én je vindt weer kool in de winkels, bijvoorbeeld boerenkool. Deze twee vormen een heerlijke combinatie. Pinda zorgt voor wat extra eiwitten in de salade. Een klein beetje rode chili geeft wat meer pit en alle groene groenten en verse kruiden maken deze salade gewoon ontzettend smakelijk. Dit gerecht is ideaal als bijgerecht, je kunt er ook een hoofdgerecht van maken door wat noedels toe te voegen of bruine rijst.

Lees meer
Mediterraanse koolwraps

Mediterraanse koolwraps

Hummus is eigenlijk een voedselgroep op zichzelf voor mij. Het is een ontzettend goede bron van vegetarische eiwitten en het kan een gerecht met alleen groenten helemaal afmaken. De Libanese gewoonte om hummus te serveren met kool in plaats van brood, inspireerde me om nóg meer groenten in één hap te verzamelen in de vorm van een wrap.

Lees meer
Madeliefkappertjes op azijn

Madeliefkappertjes op azijn

Madeliefjes zijn een van de bloemen die je als beginnend wildplukker gewoon kunt herkennen en plukken. Bijna iedereen heeft ze wel in de achtertuin staan of in een nabijgelegen bos. En deze prachtige bloemetjes zijn ontzettend eetbaar! Zet ze op azijn en na een paar weken heb je wilde madeliefkappertjes.

Lees meer
Mediteraanse salade

Mediteraanse salade

Deze mediteraanse salade is heerlijk als de zomer tot een einde komt en het tijd is om je mentaal voor te bereiden op de herfst. Nu dus! De salade wordt warm geserveerd en op een hete zomerdag zit niemand te wachten op een warme maaltijd. Daarom geniet ik vaak extra van deze mediterrane smaken als ik weet dat de kou eraan komt. Zo hoef ik nog even niet na te denken over de winter, de sneeuw, de winterjas en de donkere dagen, en waan ik me nog heel even in zonnig Italië. […]

Lees meer
Salade met wortel, zoete aardappel, spinazie en kokosyoghurt

Salade met wortel, zoete aardappel, spinazie en kokosyoghurt

Onlangs ontdekte ik de kokosyoghurt van Abbot Kinneys. Wat een leuk product! Ik werd uitgedaagd om er iets hartigs mee te maken in plaats van de welbekende ontbijtjes met kokosyoghurt, dus ging ik aan de slag met deze herfstige salade. Gebruikt bij deze lauwwarme groente vormt de kokosyoghurt een heerlijke frisse dressing die net een hint van kokos achterlaat. Heerlijke herfstsmaken bij elkaar en een feestje op je bord. […]

Lees meer
Risoni met mango, kikkererwten en rucola

Risoni met mango, kikkererwten en rucola

Kennen jullie Risoni, ook wel bekend als Orzo? Ik zou het beschrijven als een mix tussen pasta en risotto. Het is een risotto-achtige korrel, zo zacht als pasta. Een super leuk graan waar je hele leuke dingen mee kan doen, zoals in deze bijzondere combinatie met mango, kikkererwten en rucola, met een heerlijke romige tahindressing. Perfect als avondmaaltijd, rijke lunch of tussengerecht bij een dinertje! […]

Lees meer
Gele kiwi zomermenu

Gele kiwi zomermenu

Ik ben dol op kiwi’s! Ze zijn handig om mee te nemen, super gezond, lage glycemische index, noem maar op. Toch vind ik in de zomer een perzik of een abrikoos een grotere traktatie: lekker zoet en sappig. Onlangs heb ik echter de gele kiwi ontdekt en gebombardeerd tot mijn nieuwe favoriete zomerfruit. Zoeter en zachter dan de groene kiwi, nog meer vitamine C, opvallend rijk aan vezels en kalium en heerlijk te combineren in zowel zoete als hartige gerechten. In dit artikel vind je mijn gele kiwi zomermenu: een juice, een smoothie, twee salades en een havermout-kwark hapje voor ontbijt of tussendoor. Wat is jouw favoriet? […]

Lees meer
Libanese keuken: Tabouleh

Libanese keuken: Tabouleh

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Tabouleh, een traditionele salade met veel peterselie en bulgur. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads! […]

Lees meer
Bloemkoolcouscous met rode bietjes

Bloemkoolcouscous met rode bietjes

Couscous van bloemkool, een ultiem gezond gerecht dat ik iedere keer weer een verrassing vind. Dit recept is afkomst van Simone’s Kitchen, een prachtig foodblog dat vooral opvalt vanwege de geweldige Food foto’s. Daarom doet deze rood-roze couscous het ook zo ontzettend goed! Bovendien is het een echte groente-boost nu weer uit onderzoek van het Nutrilite Health Institute van Amway is gebleken dat volwassenen wereldwijd bij lange na de dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet halen. Het merendeel van de volwassenen wereldwijd moet minimaal twee keer zoveel groenten en fruit eten als ze nu doen, dus deze bloemkoolcouscous is daarvoor een goed begin! Een lust voor het ook en een perfecte snelle doordeweekse maaltijd: healthy Monday! […]

Lees meer
Groene koolwraps met wortelhummus

Groene koolwraps met wortelhummus

Dit is mijn meest favoriete voorgerecht van 2014. Een echte winnaar tijdens mijn dinertjes. Iedere kok kan van dit gerecht een feestje op het bord maken, het ziet eruit alsof het zo uit de keuken komt rollen van een sterrenrestaurant en eigenlijk is het heel eenvoudig! De wortelhummus is bovendien een leuke variatie voor op brood. Lekker veel van maken dus! […]

Lees meer
Summary
50+ recepten voor veganistische salade
Article Name
50+ recepten voor veganistische salade
Description
Hier vind je ruim 50+ lekkere en verrassende recepten voor veganistische salade. Gemakkelijk te maken, zo op tafel en superlekker!
Author